Rhodiola rosea

Een studie in de Journal of Psychopharmacology, uitgevoerd op ratten, bepaalde dat Rhodiola rosea stress-geïnduceerde anorexia kan verminderen. De auteurs zeggen dat hun bevindingen bewijs leveren om beweringen te ondersteunen dat het kruid antistress eigenschappen heeft.

Hoe het te nemen
Rhodiola rosea thee
Rhodiola rosea is in vele vormen verkrijgbaar. Alle ervaren bijwerkingen zullen waarschijnlijk mild zijn.
Net als veel kruiden is Rhodiola rosea verkrijgbaar in de vorm van capsules, tabletten, gedroogd poeder en vloeibaar extract.

De dosering en hoeveelheid extract varieert tussen merken en productsoorten.

Daardoor is het niet altijd duidelijk welke dosis moet worden ingenomen en hoeveel het product bevat. Er kunnen ook problemen zijn met kwaliteit of zuiverheid.

Hoewel in sommige onderzoeken doseringen zijn vermeld die voor specifieke doeleinden worden gebruikt, lijkt het erop dat het kruid in verschillende sterktes kan worden genomen om verschillende problemen te behandelen. In het artikel Alternative Medicine Review zegt de auteur dat de dosering kan variëren, afhankelijk van het gestandaardiseerde extract dat het bevat.

Rosavin, in het bijzonder, is een van de genoemde verbindingen die een effect hebben op het verminderen van stress. De auteur van de recensie suggereert ongeveer:

360-600 mg per dag van een extract gestandaardiseerd voor 1 procent rosavin
180-300 mg van een extract gestandaardiseerd voor 2 procent rosavin
100-170 mg voor een extract gestandaardiseerd voor 3,6 procent rosavin

Risico's en bijwerkingen
Hoewel de therapeutische effecten nog moeten worden bewezen, lijken de onderzoeken naar Rhodiola rosea allemaal overeen te komen dat alle bijwerkingen mild zijn.

Bijwerkingen omvatten:

   • - duizeligheid

 

   • - droge mond

 

   • - slaapproblemen

 

  • - ziekte
  • Ziekte is een specifiek probleem bij mensen die gevoelig zijn voor angst en die hogere doses van het supplement nemen.

Omdat het een mild stimulerend type effect heeft, wordt Rhodiola rosea niet aanbevolen voor mensen met een bipolaire stoornis of die andere stimulerende middelen gebruiken.

Afhaal
Rhodiola rosea heeft een lange traditie om te worden gebruikt om het uithoudingsvermogen, de concentratie en het mentale welzijn te verhogen. Rhodiola rosea is een van de ingrediënten in de concentratiepillen van Blokpil.nl.

Grote, geldige studies over deze effecten ontbreken. Het lage risico op bijwerkingen van het kruid maakt het echter een aantrekkelijke optie voor mensen die hun gezondheid op deze specifieke gebieden willen verbeteren.

Zoals bij elke aanvulling, is het het beste voor mensen om met een arts te praten voordat ze het inneemt.

Problemen zoals vermoeidheid en concentratiestoornissen kunnen soms symptomen zijn van een onderliggende gezondheidstoestand die behandeling nodig heeft. Evenzo kunnen depressie en angst ernstige psychische gezondheidsproblemen zijn die de zorg van een arts vereisen.

Lees meer op de website van Blokpil.nl/