Heel je lichaam met een ayurvedische massage

Iedereen kent wel een gewone sportmassage of ontspanningsmassage. Maar vaak gaat de kennis bij mensen niet veel verder dan dit. Dat is zonde, want er zijn nog veel meer soorten massages die allemaal hun eigen bijzonderheden en voordelen hebben. Een van de massages die bij veel mensen nog niet bekend is, is de ayurvedische massage. Deze massage is van oorsprong Indisch en kenmerkt zich door zijn sterk genezende karakter. De massage is namelijk onderdeel van een preventieve geneeskunde die veel wordt gebruikt in India. Tijdens de massage wordt met behulp van warme olie het hele lichaam gemasseerd. Het is een rustige massage en hij duurt vaak ongeveer anderhalf uur.

Effecten van de massage

De belangrijkste effecten van de massage zijn dat het je lichaam in balans brengt. Het is ook de bedoeling dat het zelfherstellende vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd en je lichaam op deze manier preventief kan genezen. Een groot voordeel is dat het energiesysteem in je lichaam een flinke boost kan krijgen. Dit resulteert meestal in een staat, waarin je minder stress, vermoeidheid en slapeloosheid ervaart. Daarnaast wordt de bloedsomloop gestimuleerd, wat ervoor zorgen dat ziekten makkelijker het lichaam uit kunnen worden verdreven. 

De olie

Dit alles is mede te danken aan de olie die wordt gebruikt tijdens de massage. De olie heeft als pluspunt dat het de huid verzacht en voedt. Het is de bedoeling dat de olie via de lymfe het hele lichaam kunnen voeden. Ze kunnen diep in het lichaam worden opgenomen en hebben hierdoor allerlei positieve effecten op je lichaam.