Een urn kopen

Wanneer onlangs één van je dierbaren is gecremeerd, kan het belangrijk zijn om op zoek te gaan naar een mooie urn. Dit zodat je altijd over een blijvende en tastbare herinnering aan je dierbare beschikt. Urnen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een strak vormgegeven urn, maar ook voor urnen met een aantal sierlijke elementen. Welke urnen je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke wensen en behoeften. Daarnaast zijn er mogelijk bij een overledene vaak meerdere nabestaanden die over urnen met daarin de as van de overledene willen beschikken. Ook dat is in veel gevallen mogelijk. Zo kun je de as van de overledene bij verschillende crematoria laten verdelen in meerdere uren. Dit zodat alle nabestaanden die dit willen, over een blijvende, tastbare herinnering kunnen beschikken. Wanneer je eenmaal een urn hebt uitgekozen, zal hier door het crematorium waarbij de overledene is gecremeerd, de as van de overledene in gedaan worden.

De as

Wanneer een dierbare is gecremeerd, heb je als nabestaande verschillende keuzemogelijkheden met betrekking tot het bewaren van de as. Je kunt dit in een urn doen, maar ook een sieraad of tatoeage. Daarnaast is het vaak ook wenselijk om de as van een overledene uit te strooien. Dit zodat de nabestaanden altijd over een speciale plek beschikken om naartoe te gaan. Wanneer er gekozen wordt voor een urn, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om de urn thuis te bewaren, maar je kunt deze ook laten bijzetten op een begraafplaats. Met betrekking tot urnen, kun je dus kiezen uit verschillende soorten, maar ook uit het plaatsen van de urn op verschillende plaatsen. Daarnaast kun je niet alleen een urn aanschaffen waar je de as van een overleden dierbare in kunt laten doen. Je kunt dit ook laten doen wanneer je ervoor kiest om een huisdier te laten cremeren.

Een urn voor de as van je overleden huisdier

Veel mensen hebben één of meerdere huisdieren. Zeker honden en katten worden vaak als echte onderdelen van het gezin beschouwt. Het is dan ook aannemelijk dat wanneer iemand een hond of kat verliest, dit veel verdriet met zich mee brengt. Sinds een aantal jaar heb je als huisdiereigenaar de mogelijkheid om je overleden huisdier te laten cremeren. Hierdoor kun je ook al is je huisdier overleden, toch je huisdier thuis hebben. Het laten cremeren van een huisdier wordt door steeds meer mensen gedaan. Hierdoor kun je je overleden huisdier bijvoorbeeld een mooi plaatsje geven in de woonkamer of elders in huis. Voor de as van je overleden huisdier, kun je verschillende soorten urnen kopen.

Verschillende soorten 

Er zijn verschillende soorten urnen of assieraden verkrijgbaar waarin je de as van je overleden huisdier kunt doen. Zo kun je onder andere urnen kopen waarin dierenpootjes gegraveerd zijn, maar ook urnen in de vorm van een hond of kat behoort tot de mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om een urn te kopen met daarop een foto van je hond of kat. Er zijn verschillende speciaalzaken waarbij je terecht kunt voor het kopen van urnen voor de as van je overleden huisdier. Daarnaast kan je dierenarts je hierover in de meeste gevallen ook informeren. Een urn kun je dus niet alleen uitzoeken voor de as van mensen, maar sinds een aantal jaar ook voor de as van een overleden huisdier.