De leukste fysiotherapie weetjes

Misschien heb je een negatief beeld van fysiotherapie. De enige keren dat je er mee te maken krijgt heb je pijn. Echter is je bezoek aan de fysiotherapeut niks om tegenop te zien. Het is een van de meest efficiënte behandelmethoden die er bestaan. Om dat volgende bezoek aan de fysio wat op te leuken, staan hieronder enkele leuke weetjes over fysiotherapie.

Door die oefeningen leef je langer

Je vindt ze misschien oerstom, maar die kracht- en conditieoefeningen van de fysiotherapeut zorgen dat je langer leeft. Onderzoek wijst namelijk uit dat met slechts enkele uren beweging de kans om op korte termijn te overlijden met een indrukwekkende 40% afneemt! Niet zeuren en gewoon bewegen.

Geen eigen risico

Een leuk weetje voor de portemonnee! Voor bezoekjes aan de fysiotherapeut wordt je eigen risico niet aangesproken, mits je natuurlijk aanvullend verzekerd bent. Fysiotherapie zit namelijk niet in de basisverzekering als je 18 jaar of ouder bent. Voor jongeren onder de 18 jaar zit fysiotherapie wel in het basispakket. Je kunt ook informeren via je werkgever of je bijvoorbeeld bij sportfysiotherapie Amersfoort terecht kunt.

Er komt geen dokter aan te pas

Vroeger kon je alleen bij de fysio terecht als je werd doorverwezen door de huisarts. Dit is tegenwoordig echter helemaal niet meer nodig. Je kunt zonder verwijzing direct bij de fysiotherapeut terecht. Goed om te weten als je de volgende keer snel hulp nodig hebt als het weer in je rug schiet.

Nederland doet het goed

Als je in Nederland naar de fysio gaat, ben je in goed handen. Nederlandse fysiotherapeuten zijn wereldwijd hoog aangeschreven. Dat is ook niet gek. Om in Nederland fysio te kunnen worden, moet je hoogopgeleid zijn. Ook is de studie in Nederland razend populair. Dit bevordert de competitie en dus ook de kwaliteit in Nederland.

De cijfers

Er zijn in Nederland ruim 20.000 fysiotherapeuten actief. Deze 20.000 mensen behandelen samen maar liefst anderhalf miljoen patiënten per jaar. 54% van de actieve fysiotherapeuten werkt in loondienst. De andere helft is zelfstandig ondernemer. Het laatste leuke weetje is dat de bezoeken aan de fysio niet 50:50 verdeeld zijn over mannen en vrouwen. Met 60% van de bezoeken in handen vormen vrouwen de grootste groep patiënten.